Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Το αιώνιο εμπόδιο

Δεν ήμαστε αυτοί που νομίζουμε ότι ήμαστε. Αυτοί που νομίζουμε ότι ήμαστε, και αυτοί που ήμαστε αληθινά, δεν είναι το ίδιο πράγμα.  Όσο θέλουμε να ήμαστε αυτοί που νομίζουμε, εμποδίζουμε να φανεί ποιοι, και τι ήμαστε πραγματικά.  

Ο τρόπος να δούμε ποιοι ήμαστε, είναι να σταματήσουμε να ήμαστε αυτοί που νομίζουμε.  Όταν δεν ξέρουμε, είμαστε εγωιστές.  Είναι εγωισμός, να είμαστε αυτοί που νομίζουμε ή αυτοί που θέλουμε να νομίζουμε ότι ήμαστε ή αυτοί που θέλουμε να νομίζουν οι άλλοι ότι ήμαστε.  

Ο εγωισμός εμποδίζει την διαδικασία.  Ο εγωισμός εργάζεται για την λήθη και εμποδίζει την αλήθεια.  Το 5% εμποδίζει το 95%.  Ο εγωισμός είναι η απόδειξη του λάθους.  Και το λάθος χρειάζεται βοήθεια.  Δεν βοηθάμε το λάθος όταν του λέμε ότι είναι λάθος.  Το βοηθάμε, όταν ρίξουμε φως σε αυτό που δεν φαίνεται.  

Όταν ο εγωιστής αρχίσει να βλέπει αυτό που δεν έβλεπε, σταματάει να είναι εγωιστής από μόνος του γιατί αντιλαμβάνεται τι αγνοούσε.  Αλλά, για να δει,  χρειάζεται ο ίδιος να αφήσει τον εγωισμό του για λίγο.  Αν δεν τον αφήσει, δεν μπορεί να δει, ακόμα και αν αυτό που αγνοεί του το φέρεις μπροστά του.  

Είναι παχύ φίλτρο ο εγωισμός.  Μέσα από αυτό δύσκολα μπορείς να δεις.  Και όταν το αφαιρέσεις όλα φαίνονται από μόνα τους.  Φαίνονται γιατί ήταν πάντα εδώ.  Ο εγωισμός ήταν που τα έκανε αόρατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου