Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Διαφορετικά κομμάτια του ίδιου πράγματος

Η πραγματική παρέα, είναι αυτή που δεν έχει πρόβλημα με αυτό που είσαι. Είναι αυτή, που δεν χρειάζεται να παρεκκλίνεις της πορείας σου για να την έχεις! Δεν χρειάζεται να δείξεις ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Αυτό που είσαι της είναι αρκετό, και έτσι μπορείς με άνεση να είσαι αυτό που είσαι.

Οι σωστοί άνθρωποι δεν σε εμποδίζουν να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, από την στιγμή που εκείνοι δεν έχουν πρόβλημα με αυτό! Εάν ούτε εσύ έχεις πρόβλημα με την παρέα σου, τότε βρήκες την παρέα σου. Βρήκες τον κόσμο της αλήθειας, της εμπιστοσύνης, την ειλικρίνειας, των κόσμο των συγκοινωνούντων δοχείων. Και σε άλλον κόσμο δεν αξίζει να ζεις!

Δεν έχεις παρά να δεις, ποια είναι τα δοχεία που μπορούν να συγκοινωνήσουν και απλά να επιτρέψεις στην διαδικασία να εξελιχθεί. Αν σε κάποιο δοχείο για κάποιο λόγο, ανέβει ή κατέβει η στάθμη του, τότε αυτό, θα δώσει ότι του περισσεύει και θα πάρει ότι του λείπει. Έτσι αυτά βρίσκονται μόνιμα σε ισορροπία, και αυτό συμβαίνει με φυσικό τρόπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως υπάρχουν στρόφιγγες που είναι κλειστές, ή υπάρχουν άλλες, που είναι τόσο κλειστές, έτσι που για να ισορροπήσουν τα δοχεία χρειάζεται πολύς χρόνος. Αν έχεις υπομονή μπορείς να περιμένεις ή αν δεν έχεις κάνε κάτι. Σοφό είναι να κάνουμε ότι μας εξυπηρετεί καλύτερα.

Ένα είμαστε. Είναι απλά κλειστές οι στρόφιγγες. Αυτές θα ανοίξουν. Ανοίγουν τώρα όσες είναι κλειστές. Όσες δεν ανοίξουν θα σπάσουν! Η ισορροπία θα έρθει ακόμα και δια της βίας όταν η πίεση στα σημεία ξεπεράσει την αντοχή των υλικών.

Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν θα υπάρχουν εμπόδια πια, τότε η αίσθηση ότι είμαστε ένα θα είναι μια πραγματικότητα. Η αίσθηση ότι είμαστε ένα αλλά ταυτόχρονα ξεχωριστοί θα γίνει κατανοητή από όλους.

Το ένα δεν χωράει μέσα σε κανέναν ολόκληρο! Όλοι μαζί το αποτελούμε, και αυτό εκφράζεται διαφορετικά μέσα από τον καθέναν. Δεν έχουμε παρά να τιμήσουμε το ένα, να βγάλουμε από την μέση αυτά που δεν μας αφήνουν να το δούμε και να καταλάβουμε ότι ο δίπλα μας είναι διαφορετικό κομμάτι του ίδιου πράγματος που και εμείς ήμαστε.

Αν ο άλλος δεν το καταλαβαίνει τότε μέχρι να το καταλάβει ας κάνει παρέα με όσους επίσης δεν το καταλαβαίνουν! Όσοι το καταλαβαίνουν δεν χωράνε ανάμεσα σε εκείνους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου