Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Το δικό μας κομμάτι

Πόσα πράγματα κάνουμε συνειδητά και πόσα ασυνείδητα;  Πόσα είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής και πόσα από συνήθεια, κεκτημένη ταχύτητα, υποχρέωση, αδράνεια, ικανοποίηση άλλων κτλ; Θα εκπλαγείς με την απάντηση. 
Απλά παρατήρησε και δες πόσο λίγο μένει για να κάνεις το κομμάτι σου!  Συνήθως ικανοποιούμε όλα τα άλλα εκτός από αυτό που έχει σημασία για εμάς.  Κουραζόμαστε κάνοντας όλα τα άλλα και ψάχνουμε την ξεκούραση πριν προλάβουμε να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας.  Θέλει κάποια εγρήγορση για να προλάβεις, για να μην χάσεις την ευκαιρία, για να μην σε κερδίσει πάλι η ρουτίνα, για να είσαι εσύ.
Όταν είμαστε εμείς σε αυτά που κάνουμε, όταν η σημασία του πράγματος που κάνουμε έχει αξία για εμάς.  Όταν ζούμε γι' αυτό, όταν νιώθουμε χαρά και πληρότητα την ώρα που τα κάνουμε, τότε δεν υπάρχει κούραση.  Μάλλον ξεκουραζόμαστε, γεμίζουμε, χαιρόμαστε, ζούμε, βρίσκουμε το νόημα της δικής μας ύπαρξης.
Δεν είναι όλα για εμάς.  Αν δεν τα έχουμε βρει αξίζει να τα βρούμε.  Όταν τα βρούμε να μην χάνουμε ευκαιρία να τα κάνουμε.  Γιατί όταν τα κάνουμε αποκτάει άλλη αξία ο χρόνος που περνάει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου