Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Κόμβος κεντρικής αρτηρίας...

Βρισκόμαστε σε ένα ακόμα κομβικό σημείο.  Είναι ένα από τα μεγάλα αυτό. Είναι κόμβος κεντρικής αρτηρίας! Καθορίζονται μεγάλες αλλαγές ανάλογα με το πια κατεύθυνση επιλέγεις να πάρεις.  Γνωρίζεις εκ των προτέρων που οδηγεί η κάθε κατεύθυνση.  Αν πεις ότι δεν γνώριζες δεν είσαι ειλικρινής.  Γνωρίζεις και συνειδητά θα επιλέξεις ή έχεις επιλέξει ήδη.  Αυτό που σου λέει τι να κάνεις είναι αυτό που είσαι, αυτό που ήσουν και αυτό που έχεις αποφασίσει να είσαι.  Είναι καθαρά δικό σου και είναι προσωπική η απόφαση σου.  Δεν έχει να κάνει με άλλους.  

Τόσο σοφά ήρθαν τα πράγματα που θα μπουν όλα στην θέση τους χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να μπουν όλα σε μια πλευρά!  Δεν μπορεί και δεν μπορούν.  Το κατάλληλο για τους μεν δεν είναι κατάλληλο για τους δε.  Αποδεχόμαστε τους άλλους και το δικαίωμα τους να είναι διαφορετικοί.  Αλλού επέλεξαν να πάνε και ο δικός μας προορισμός δεν είναι αναγκαστικά κατάλληλος για εκείνους.  Το να θέλουμε άλλα για τους άλλους είναι σαν να καταργούμε το δικό μας δικαίωμα να θέλουμε εμείς αυτό που είναι κατάλληλο για εμάς.  Αυτοανερούμαστε.  Αναλωνόμαστε.  Προσδοκούμε.  Επιθυμούμε.  Βιαζόμαστε.  Ανυπομονούμε.  Όλα χαρακτηριστικά μη κατάλληλης στάσης.  Η σωστή στάση αφορά μόνο εμάς.  

Μόνο εμείς υπάρχουμε.  Μόνοι μας είμαστε και εκεί τελειώνει και η ευθύνη μας.  Επειδή ισχύουν τα ίδια και για τους άλλους γι' αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να τους προσβάλλουμε.  Είναι και οι άλλοι μόνοι τους επίσης.  Τους προσβάλλουμε και το έχουμε κάνει όλοι.  Το πώς ξετυλίγονται τα πράγματα μας δείχνει ότι κάναμε λάθος.  Είναι ιερή η στιγμή.  Είναι μια συμπαντική τακτοποίηση.  Είναι θέλημα του συμπαντικού νου!  Και είναι μάταιο να φέρουμε αντίσταση σε αυτόν.  Μπορούμε μόνο να κατανοήσουμε.  Θα έχουμε την πλήρη προστασία του σε ότι επιλέξουμε.  Είτε την μια κατεύθυνση επιλέξουμε είτε την άλλη θα έχουμε πλήρη προστασία στο δικαίωμα μας αυτό.  Θα έχουμε προστασία τόσο πριν αλλά τόσο και μετά.  

Εκεί που θέλουμε να πάμε θα πάμε, αλλά οι δρόμοι οδηγούν άλλου! Και γνωρίζουμε που οδηγούν!  Δεν πρόκειται κανείς να ξαφνιαστεί εδώ πέρα!  Εκεί που γνωρίζει πάει!  Ας επιτρέψουμε να γίνει.  Ας γίνει το θέλημα του... Εμάς περιμένει για να γίνει.  Περιμένει να καταλάβουμε.  Περιμένει να δείξουμε αγάπη σε αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε.  Και αγάπη σημαίνει να τους αφήσουμε να επιλέξουν ελεύθεροι αυτό που αυτοί νομίζουν καλό για αυτούς!  Η μόνη περίπτωση που έχουμε δικαίωμα να πούμε στους άλλους είναι όταν μας ρωτήσουν.  Και πάλι προσεκτικά.  Δίνουμε τόσο όσο οι άλλοι θέλουν να πάρουν.  Όχι παραπάνω.  Αν κάποιος θέλει παραπάνω θα το πει.  Όσο δεν μας ρωτάν δεν έχουμε δικαίωμα. 

Καθυστερούμε την διαδικασία και παίρνει περισσότερο από όσο θα έπρεπε.  Ας κρατήσουμε τις επιλογές μας για εμάς.  Κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να πάμε εκεί που δεν θέλουμε αλλά ούτε και εμείς πρέπει να αναγκάσουμε τους άλλους να πάνε αναγκαστικά εκεί που εκείνοι δεν θέλουν.  Δεν είναι κατάλληλο το δικό μας για εκείνους  έτσι ακριβώς όπως και το δικό τους δεν είναι κατάλληλο για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου