Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Συνειδητή παρατήρηση και ενθύμηση

 Θυμάσαι ποιος είσαι, όταν δεχτείς τα κατάλληλα ερεθίσματα που ενεργοποιούν και ανασύρουν μνήμες, από περιοχές του εγκεφάλου στις οποίες υπάρχουν!  Δεν δημιουργηθήκαμε με την γέννησή μας αυτό είναι σίγουρο.  Το πως και γιατί υπάρχουν μνήμες προηγούμενων ζωών μέσα στο κεφάλι μας είναι άλλο θέμα.  Εδώ θα πούμε απλά ότι υπάρχουν!  Θυμάσαι ότι έχεις ξαναπάει σε ένα μέρος, όταν βρίσκεσαι εκεί!  Το ότι βρίσκεσαι εκεί είναι που στο θυμίζει, και δεν θα το θυμώσουν εάν δεν είχες πάει!  

Δεν λέω να πάμε παντού για να θυμηθούμε εάν είχαμε πάει, αλλά να δώσουμε την ευκαιρία στον εγκέφαλό μας να μπει σε κατάσταση παρατήρησης.  Όχι με το φυσικό μας σώμα, αλλά την μορφή του ενδιαφέροντος, της αναζήτησης, της νοερής ερώτησης σε κάτι που μπορεί να μας ενδιαφέρει, με το διάβασμα ενός όχι τυχαίου βιβλίου, με την συζήτηση με έναν όχι τυχαίο άνθρωπο και με πολλούς άλλους όχι τυχαίους τρόπους.  «... ο δάσκαλος δεν μαθαίνει καινούργια πράγματα στον μαθητή, τον βοηθάει απλά να θυμηθεί πράγματα που του είναι είδη γνωστά...».  

Επίσης μας βοηθάν διαφορά βιώματα που μέχρι τώρα έχουμε ή που θα έχουμε.  Σε όλα υπάρχει η αλήθεια.  Δεν έχουμε παρά να δούμε πως συμπεριφερθήκαμε σε μια κατάσταση.  Μετά μπορούμε να εξετάσουμε γιατί συμπεριφερθήκαμε έτσι.  Αυτό που μας κάνει αυτό που είμαστε δεν είναι μόνο όσα συνέβησαν μέσα στην παρούσα ζωή! Είναι πολλά παραπάνω.  

Για να αρχίσουμε να δίνουμε σημασία σε αυτά, αλλά και να εξετάζουμε τον εαυτό μας κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να βάλουμε αυτό το πρίσμα ανάμεσα σε εμάς και σε αυτά που συμβαίνουν.  Είναι μια κατανόηση που με έντεχνο τρόπο την έχουν κρύψει, ενώ υπάρχει σε όλα τα αρχαία κείμενα, μέσα σε διάφορες θρησκείες και σε αρχαίες παραδώσεις!  Για να μην φανεί ότι αναφέρομαι ή ότι εξαιρώ τον χριστιανισμό, υπάρχει και εκεί!  Εκείνοι τα ξέρουν!  Από εμάς τα έχουν κρύψει!  

Όλα υπάρχουν παντού, αλλά πρέπει να υπάρξουν και μάτια για να τα δουν, αφού πρώτα θέλουν!  Είναι μια διαδικασία που ενεργοποιείτε με την βούληση μας.  Αν πάρεις ένα αεροπλάνο και το κάνεις βίδες και εξαρτήματα, όσο και να τα ανακατεύεις δεν πρόκειται να ξαναγίνει αεροπλάνο.  Πρέπει να υπάρχει νοημοσύνη στο πως πρέπει να μπουν.  Έτσι συμβαίνει και σε πράγματα που δεν έχουν ύλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου