Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Τι μας έγινε κατανοητό με τον πιο ωμό τρόπο


 Τι μας έγινε κατανοητό με τον πιο ωμό τρόπο.  

Ότι δεν έχουμε δικαίωμα να παρεισφρύσουμε μεταξύ θύτη και θύματος.  Δεν έχουμε δικαίωμα να θέλουμε να ξυπνήσουμε κάποιον που δεν είναι η ώρα του να ξυπνήσει.  Γιατί εάν ξυπνήσει πριν την ώρα του, θα βρεθεί σε μια πραγματικότητα που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί.  

Είναι συμπαντική νομοτέλεια τελικά.

Είναι ίσως και περισσότερο βάρβαρο για εκείνον που "κοιμάται" εάν ξυπνήσει πριν την ώρα του από το να συνεχίσει να είναι θύμα του θύτη του.

Θύματα υπήρξαμε ή και υπάρχουμε όλοι, και κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μας ξύπνησε ή δεν θα μας ξυπνήσει.  Είναι μια διαδικασία που λειτουργεί μονάχα από μέσα προς τα έξω και όχι αντίστροφα.

Το να είσαι θύμα, σε ένα ανώτερο επίπεδο, έχει συμφωνηθεί, είναι εντάξει, και είναι και αναγκαίο.  Έχει συμφωνήσει το θύμα να παίξει το ρόλο του θύματος και ο θύτης τον ρόλο του θύτη για όσο καιρό αυτό τους εξυπηρετεί.

Είναι μια ιερή σχέση, και είναι κατάλληλη για να πάρει κάθε ένας το μάθημα που χρειάζεται και που έχει προαποφασίσθεί.  Μέσα από αυτή την σχέση, μέχρις ότου αποφασισθεί από το θύμα κυρίως, αλλά και από τον θύτη σπανιότερα, αυτή να τερματισθεί.

Όταν το θύμα θελήσει από μόνο του να πάψει να παίζει αυτόν τον ρόλο, τότε είναι και έτοιμο να υποστηρίξει κάθε του βήμα πράξη και ενεργεία και δεν μπορεί να τα υποστηρίζει στην περίπτωση που ξυπνήσει πριν την ώρα του.

Είναι ο λόγος που καμία ανώτερη δύναμη δεν είδαμε να εμπλέκεται και φανερά να βάλει φρένο στην γεννοκτονία που εκτειλύσετε μπροστά στα μάτια μας.  Αυτό γιατί πρώτον γνώριζε από πριν ότι θα συμβεί και δεύτερον ότι δεν είναι κατάλληλο να το κάνει.

Παρατηρώντας χωρίς να κρίνουμε, μπορούμε να κατανοήσουμε περισσότερα, και εάν κάτι αποφασίσουμε να κάνουμε, αυτό να είναι κατάλληλο και σε ευθυγράμμιση με την μεγάλη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου