Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τι είναι Θεός;;;


Ερώτηση φοιτητή στον Sadhguru

- Θα ήθελαν να καταλάβω τι κατά την δικής αντίληψη είναι ο Θεός;

- ...βλέπεις, σε κάθε κουλτούρα, οι άνθρωποι δημιούργησαν μια δική τους αντίληψη για τον Θεό, - κάθε κουλτούρα έχει μια δική της ερμηνεία για τον Θεό - ο κάθε ένας δημιούργησε μια «ερμηνεία» του Θεού, γιατί δεν έχει μια εξήγηση για την δημιουργία!  Δεν είναι έτσι;
Εσύ βγήκες έξω από την μήτρα της μητέρας σου, κοίταξες τριγύρω και είπες «...πολύ δημιουργία»!
Ξέρεις ότι εσύ δεν το έκανες!  Μετά κοιτάς την μητέρα σου... Ίσως να το έκανε εκείνη!  Λοιπόν αυτή μπορεί να έφερε εσένα αλλά δεν έφερε τον πλανήτη!  Το ξέρεις αυτό!  Μετά κοιτάς τον πατέρα σου... όχι, ούτε αυτός!  Μετά κοιτάς όλους τους άλλους ενήλικες γύρο σου αλλά κανείς δεν φαίνεται αρκετά ικανός να έφτιαξε όλο αυτό!  Δεν είναι έτσι;  Ναι ή όχι;  Δεν υπάρχει κανένα άτομο εδώ που να είναι αρκετά ικανό να φτιάξει όλοι αυτήν την δημιουργία γύρο μας!  Έτσι ή το πιο απλό συμπέρασμα είναι ότι « πρέπει να υπάρχει κάποιος μεγάλος που κάθετε εκεί πάνω...».
Αλλά τώρα υπάρχει ένα θέμα/διαφωνία στις εκκλησίες!  Είναι ο Θεός άντρας ή γυναίκα;
Στις τελευταίες εκλογές προσπάθησαν να το διευθετήσουν αυτό το θέμα!  (Αναφέρεται στις εκλογές στην Αμερική με την γυναικεία υποψηφιότητα)
- Γέλια...
- Δεν πάει έτσι...!
Έτσι οι ιδέες σας για τον Θεό προέρχονται ουσιαστικά από την κουλτούρα!
Έχετε ακούσει για τον Idi Amin;  Από την Ουγκάντα... Ο Idi Amin είπε ότι ο Θεός είναι μαύρος!  Εγώ συμφωνώ μαζί του!  Επειδή ένα ένας λευκός μπορεί να έχει ένα λευκό Θεό, γιατί να μην μπορεί ένας μαύρος να έχει έναν μαύρο Θεό;  Έτσι αυτή η συζήτηση συνεχίζεται, ειδικά στις εκκλησίες της Αμερικής!
Αλλά στην Ινδία εμείς ξέρουμε ότι ο Θεός είναι σκουρόχρωμος!  Ειδικά οι Ινδοί που ζουν έξω από την Ινδία είναι πολύ περήφανοι γι' αυτό!
Γιατί ξέρετε, εμείς οι Ινδοί ξέρουμε πως μοιάζει ο Θεός γιατί ο ίδιος αυτοπροσώπως επισκέφτηκε την Ινδία εννέα φορές! 
- Γέλια...
- Δεν το ξέρατε αυτό;;; Hello?
Εννέα φορές ο ίδιος μας επισκέφτηκε!  Σε άλλα μέρη απλά έστελνε τον γιο του, το απεσταλμένο του κτλ.  Οι Ινδοί είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό!  Σε άλλα μέρη μόνο ο γιος του ή οι απεσταλμένοι αλλά στην Ινδία ο Ίδιος!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου